feb..13

Un dormitor fabulos cu un buget mic Sfaturi


Te ajutăm să te odihnești cu stil într-o încăpere la fel de stilată. Iată o schemă de culori la un buget mic pe care o poți încerca.

Auzim sau ne punem de multe ori întrebarea ”cum pot să am un dormitor de lux fără însă ca și costurile de redecorare să fie de lux?”. Știm cu toții câtă importanță dăm decorării dormitorului, în general. Statisticile la nivel global spun chiar că 37% dintre persoane declară că dormitorul este prioritatea numărul unu când când vine vorba de redecorare sau de schimbarea locuinței.

Nu este deloc surprinzător, deci, faptul că dormitoarele sunt importante pentru fiecare – petrecem uneori aproape o jumătate de zi în ele. Dar dormitoarele nu sunt doar un loc destinat exclusiv somnului. Dormitorul este și locul unde ne retragem fiecare, sanctuarul de relaxare în care uităm de grijile cotidiene.

Din fericire, nu trebuie să cheltuiești o avere pe mobilier fancy sau pe țesături scumpe ca să obții efectul de cameră stilată și de lux tip hotel. Un strop de vopsea poate fi uneori tot ce ai nevoie ca să-ți transformi ca prin farmec întreaga atmosferă din dormitor.

Uite ce ar trebui să faci:

  • Jewel tones (nuanțe vibrante)

Tonurile de culori vibrante pot să dea camerei un pic de exotism. Folosește-le pe pereți în forma mată pentru un efect frumos, atenuat. Dacă îți place o anumită culoare în varianta ei lucioasă o poți folosi pentru măsuța de toaletă sau poate pe vreun scaun din încăpere. Obții astfel o piesă statement care cu siguranță că va atrage atenția.

  • Albastru rece

Creează un interior elegant alegând pentru pereți nuanțele reci ale cerului. Vei obține o atmosferă misterioasă, camera fiind în același timp primitoare și confortabilă. Dacă alegi aceste nuanțe pentru dormitor, îți recomandăm să adaugi în cameră mai multe oglinzi (care pot fi încorporate în mobilier). În felul acesta lumina se va reflecta mai bine, iar atmosfera va fi într-adevăr una plină de farmec.

  • Nuanțe argintii

Tonurile pale de argintiu dau un plus de eleganță camerei și pot fi accesorizate cu aproape orice alte culori. Vopsește peretele din spatele patului în tonuri închise la culoare pentru a atrage atenția în acea zonă a camerei.

  • Nuanțe de roșu închis, roșu grena

Roșul dă camerei dramatism. Pentru dormitor poți opta pentru tonuri închise, de roșu grena. Va atrage atenția, este primitor, incitant și te vei simti răsfățată. Evită totuși nuanțele de roșu aprins deoarece îți vor da o senzație de oboseală fizică și psihică.

  • Nuanțe monocrome

Albul și negrul arată perfect împreună fără prea mult efort din partea ta. Alege una dintre nuanțe pentru mobilierul de lemn, iar pe cealaltă pune-o pe pereți. Combinația va fi una reușită, iar încântarea ta va fi pe măsură. Dacă astăzi te simți curajoasă, de că nu încerci să te joci cu culori diferite pe pereți? Dungile sau efectul de ombre – trecerea treptată de la alb la negru sunt variante pe care ar trebui să le iei în considerare.

Sfat important:
O lenjerie albă de pat peste care să pui pături moi și pufoase și multe perne de catifea pot oricând crea atmosfera de cameră de hotel stilată.

S-ar putea sa-ti placa si