feb..13

8 idei de decor interior pentru camere călduroase și primitoare

Creează o cameră potrivită pentru un somn profund folosind una dintre aceste scheme de culori călduroase și perfecte pentru vremea rece.

Ai pornit șemineul, ai scos toate păturile confortabile și ai aprins toate lumânările. Acum singurul lucru de care ai nevoie pentru a-ți duce interiorul la următorul nivel este o schemă de culori aleasă inteligent.

Aici sunt 8 idei pentru o iarnă călduroasă care te vor ajuta să ai o casă primitoare – fără a porni centrala la maxim.

  1. Combinarea culorilor pastelate

Un mod indicat de a folosi pastelurile în casă este să alegi nuanțele mai pale. Sufrageria din imaginea de mai sus are pe pereți nuanța închisă Urban Obsession deasupra șemineului pentru a compensa pastelurile ludice folosite în restul schemei. În felul acesta atmosfera capătă profunzime, iar focusul cade pe șemineu.

Sfatul expertului: Cele mai potrivite nuanțe de gri pentru camere confortabile sunt cele deschise și neutre, care au tonuri de roz, auriu sau galben, cum ar fi Urban Obsession. Această nuanță dă impresia de spațiu luminat și aerisit, fără a părea prea rece. Combinați-o cu pesteluri roz galbene, cum ar fi Tea Rose și Natural Calico, pentru a completa aspectul.

  1. Temperaturi ridicate

Te-ai întrebat vreodata de ce te simți mai confortabil în prezența culorii roșii? O culoare caldă, pământie, precum Burnt Autumn 2 este o culoare care ”avansează” (creează un sentiment de mișcare de interior), astfel încât încăperea pare familiară, confortabilă, ca și când cineva drag te-ar îmbrățișa afectuos.

Sfatul expertului: Combină un roșu cald cu lemnul alb și fresh (încearcă Cool White) și accesorizează camera în lemn natural pentru a maximiza acea stare de spirit caldă și primitoare.

  1. Atmosferă violet

Wild Blackberry creează un fundal dramatic pentru orice loc de servit masa. Folosind nuanțe de mov închis precum cel din imagine vei crea un spațiu confortabil și intim de care să te bucuri. Poți să valorifici bogăția și măreția acestei culori profunde dacă adaugi în încăpere nuanțe de auriu sau nuanțe metalice. Echilibrul cromatic îl vei menține dacă vei completa nuanțele de mai sus cu tonuri naturale, pământii.

Sfatul expertului: Vopsirea lemnului și a ușilor în aceeași culoare precum pereții va oferi încăperii un aspect contemporan. Va oferi, de asemenea, senzația de mai mult spațiu, în ciuda culorii închise.

  1. Natural

Creează un refugiu calm și odihnitor pentru camera de zi, folosind o paletă de nuanțe inspirate din natură. Culorile neutre cu tentă de verde precum Rope Swing se armonizează plăcut cu nuanțele de crem, cum ar fi Milk Pail.

Sfatul expertului: Inspiră-te din natură de fiecare dată când trebuie să decorezi ceva. Asortează culorile pereților cu accesorii în nuanțe pământii, eventual din lemn natural.

  1. Trucuri cu 2 tonuri

Folosește într-o cameră două nuanțe asemănătoare. Această tehnică contemporană menține atmosfera clară, în timp ce rozul și roșul se ocupă de partea de călură și intimitate.

Sfatul expertului: Alege culorile cu grijă și atenție. Dacă vrei să folosești tehnica cu 2 tonuri, alege 2 nuanțe care stau una lângă alta pe roata culorilor (roz, roșu, portocaliu etc.). Și încă ceva: pereții nu trebuie să fie împărțiți neapărat în jumătăți egale. Te poți juca cu dimensiunile.

  1. Efectul ”wow”

Griul este culoarea momentului și lucrurile nu se vor schimba prea curând. Dacă vrei să deschizi subtil nuanțele de gri adaugă în cameră tonuri vibrante de galben. Nuanța tonică de galben pusă, de exemplu, în jurul șemineului oferă schemei tale de culori o reîmprospătare contemporană.

Sfatul expertului: Cel mai bun lucru în legătură cu griul este versatilitatea nuanței. Un gri soft precum Rock Salt va oferi un decor potrivit pe care să-l completezi cu nuanțe puternice precum galben, corai sau cupru.

  1. Violetul senin

Dacă urmărești să obții o atmosferă magică și liniștitoare, alege nuanța de violet Heather Bloom 3 pentru pereți. Această culoare profundă a fost creată pentru acele momente în care vrei să re retragi în colțul tău cald și să te relaxezi.

Sfatul expertului: Dacă vrei să amplifici atmosfera confortabilă deja creată, pune pe pereți tablouri care iți transmit o stare de bine sau fotografii care te ajută să rememorezi cele mai dragi amintiri.

  1. Dungile

Dacă ți se pare că roșul este o culoare dificilă și că nu ai putea-o integra ok în decorul casei, e timpul să te mai gândești puțin. Îmbracă pereții în dungi verticale în nuanțe de roșu alături de nuanțe de portocaliu, caramel și tonuri de maro pământiu ca să obții un aspect de impact, dramatic, dar în același timp confortabil.

Sfatul expertului: Nuanțele de mai sus sunt Pink Nevada 1, Blush Noisette 2, Bongo Jazz 1 și Java Cream 4. Orientează-te spre accesorii în nuanțe din familia de culori portocaliu, roșu, maroniu pentru ca designul final să fie armonios și să nu pară foarte încărcat.

S-ar putea sa-ti placa si