feb..13

5 sfaturi pentru a alege paleta perfectă de culori pentru casa ta

Î: Știm ce culori ne plac, dar nu știm dacă se potrivesc în casa noastră. La ce trebuie să fiu atent și ce ar trebui să urmăresc înainte să alegem o paletă de culori?

R: Principala regulă este că nu există reguli. La Dulux noi credem foarte mult că locuința ta trebuie să-ți reflecte în primul rând personalitatea și stilul tău unic. Dar noi te putem ajuta cu câteva sfaturi și recomandări care să-ți facă alegerile mai ușoare.

  1. Inspirația o găsești mereu în lucrurile care îți plac și care îți trezesc interesul (de la hobby-uri, până la culorile pe care le porți).
  2. Când alegi o paletă de culori, alege acele nuanțe care-ți trezesc amintiri plăcute (trebuie să ți se fi întâmplat lucruri frumoase pe care să le legi de o culoare – o vacanță la mare, un weekend la țară, o escapadă la munte).
  3. Dacă vrei să dai personalitate unui spațiu din casă fără însă a încărca foarte mult încăperea, ideal ar fi să combini o nuanța principală neutră cu o culoare vibrantă. Nuanța accentuată poate fi pe un perete sau pe ușă.
  4. Dacă vopsirea unui perete nu e posibilă, încearcă să experimentezi la o scară mai mică nuanțele vibrante – pe scaune, rame foto sau alte accesorii folosind vopsea dedicata pentru materialele din care sunt făcute obiectele (în gama noastră vei găsi tot ce ai nevoie). Vopsirea accesoriilor și a obiectelor de mobilier este o modalitate mai sigură de a te juca cu culorile înainte să te hotărăști spre ce nuanțe să te îndrepți pentru a colora suprafețele mai mari.

Orice ai alege, important este să nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi doar pentru ca par prea îndrăznețe. Mergi pe stilul propriu și ascultă-ți intuiția pentru că important este ca tu și întreaga familie să vă simțiți confortabil în casă, să vă simțiți ca acasă.

S-ar putea sa-ti placa si