feb..13

Dr. Dulux: Cum să găsești nuanța potrivită de gri

E timpul să te oprești din căutarea nuanței perfecte de gri – acest ghid este tot ce-ți trebuie ca să găsești ce ți se potrivește.

Î: „Având în vedere plaja largă de oferte, cum aleg care este cea mai potrivită nuanță de gri pentru casa mea?”

R: „Dacă vrei să optezi pentru un stil mai elegant, griul a devenit o culoare de referință. Începând ca un simplu trend, în ultimii ani popularitatea acestei nuanțe a crescut devenind, ușor-ușor, culoarea de bază în casele noastre datorită versatilității și a posibilităților sale multiple de combinare. Ce nuanță de gri ar trebui să alegi depinde însă foarte mult de casa ta.”

Nuanța recomandată pentru a lumina spațiile slab iluminate: Chic Shadow

În cazul în care camera ta nu primește suficientă lumină naturală, asta nu înseamnă că trebuie să alegi neapărat ca nuanță albul. Cele mai recomandate nuanțe de gri pentru camerele orientate spre nord sunt cele calde sau nuanțele de gri cu accente subtile de roz, auriu sau galben, cum este, de exemplu, Chic Shadow. Această nuanță este potrivită pentru că lasă impresia unei camere luminoase și aerisite, eliminând astfel riscul ca atmosfera din încăperea să fie rece.

Nuanța recomandată care se combină bine cu elemente de decor naturale: Goose Down

Griul arată incredibil în contrast cu obiectele din lemn în nuanțe naturale de alb. Secretul este să reușești un contrast perfect pentru ca elementele naturale să arate fabulos. Pentru materialele care au nuanțe calde, pale cum este cazul stejarului, placajelor de lemn sau a celor de calcar încearcă o nuanță de gri deschisă – Goose Down – arată natural și evidențiază aspectul obiectelor din materiale naturale.

Nuanța recomandată pentru a adăuga un pic de ambianță: Natural Slate

Alegerea nuanței de gri ar trebui să se rezume, de cele mai multe ori, la starea de spirit pe care vrei să o creezi, atmosfera pe care spațiul să o degaje. Pentru o cameră somptuoasă și relaxantă alege un gri cărbune, așa cum este nuanța Natural Slate. Această nuanță se combină foarte bine cu accesorii precum țesăturile de lână și de fetru (și nu numai) închise la culoare. În ceea ce privește parchetul, păstrează aspectul stilat folosind ardezie pe care o poți accesoriza cu un covor gros.

Nuanța recomandată pentru tonurile de culori deschise: Rock Salt

Cea mai mare calitate pe care o are griul este versatilitatea, mai ales în varianta sa Rock Salt. Este fundalul perfect pentru alte tonuri, de la galbenul aprins, la coral sau arămiu așa că îl poți folosi ca pe o pânză pe care așezi toate obiectele tale preferate în culori aprinse. Rock Salt va face ca obiectele decorative să fie mult mai ușor observate. Este o nuanță vioaie și revigo

S-ar putea sa-ti placa si